Boom kappen in Rotterdam? Betaalbaar, goed en snel!

Een boom kappen in Rotterdam? Onze boomverzorgers kappen bomen in Rotterdam. We bieden goed werk voor een betaalbare prijs. Soms is een boom te groot geworden voor de tuin of neemt deze te veel licht weg. De boom laten kappen of snoeien is dan de beste oplossing.

Boom kappen in Rotterdam:

 • Een vergunning voor bomen kappen in Rotterdam?
 • Kosten van een boom kappen in Rotterdam
 • Over onze boomverzorgers
 • Wat klanten over ons zeggen
 • Waarom werken met Schoffelstudent & Hoveniers voor bomen kappen?
 • Boom laten kappen in gemeente Rotterdam
 • Groenafval opruimen
 • Boomstronken verwijderen
 • Bomen die we gekapt hebben

Werkwijze:

Boom laten kappen in Rotterdam?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vergunning voor boom kappen in Rotterdam?

Als je een boom laat kappen in Rotterdam, moet je hier dan een kapvergunning voor hebben? Belangrijke vraag. Of dit nodig is verschilt per situatie.

Staat de boom op je eigen grond? Dan mag je altijd bomen kappen zonder kapvergunning of omgevingsvergunning. Een boom kappen in eigen tuin vereist dus geen vergunning. Ben je een stichting of rechtspersoon, dan moet je wel een kapvergunning aanvragen bij de gemeente Rotterdam. Wanneer je een huis huurt, moet de eigenaar de kapvergunning aanvragen of kun je het doen met officiële toestemming van de eigenaar.

Ben je een stichting, rechtspersoon of huurder? Dan is er dus een kapvergunning nodig. Maar moet dat altijd? Nee. Hiervoor geldt het volgende criterium:

Heeft de dikste stam op 1,30 meter hoogte een omtrek van 50 centimeter of meer?
Ja? Vraag een kapvergunning aan.
Nee? Dan is een kapvergunning niet nodig.

Het aanvragen van een kapvergunning in Rotterdam brengt ook kosten met zich mee. Dit is €389,10 (in 2020). Reken erop dat het proces zo’n 8 weken kan duren en eventueel verlengd kan worden met 6 weken.

Of je voor een boom kappen in Rotterdam een vergunning nodig hebt, is dus helemaal afhankelijk van jouw situatie. Kijk voor een uitgebreide uitleg op de website van de gemeente Rotterdam.

Kosten van een boom kappen in Rotterdam

Je bent vast benieuwd naar de kosten van een boom laten kappen in Rotterdam. Vanaf een afstand is daar echter niet zoveel over te zeggen. We zouden je indicaties kunnen geven, maar de prijs kan daar uiteindelijk best van verschillen. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van:

 • Hoogte van de boom

 • Locatie van de boom

 • Soort boom

 • Bereikbaarheid van de boom

 • Wat er met het groenafval moet gebeuren

Wil je weten wat het kost om een boom te laten kappen in Rotterdam? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan. Je krijgt dan van ons een vaste prijs. Voor die prijs kappen we jouw boom, dus dat kan later niet ineens hoger uitvallen.

Boom kappen Rotterdam

Onze boomverzorgers

De boomverzorgers waar Schoffelstudent mee samenwerkt hebben gemiddeld 10 jaar ervaring in snoeien en bomen kappen in Rotterdam en de rest van het land. Het werk in de bomen vinden ze een fantastisch en daarom hebben ze zich daarin gespecialiseerd. Ze hebben klimmateriaal om de bomen in te komen en werken waar nodig ook met hoogwerkers. Hun kettingzagen zijn vlijmscherp en daarmee hebben de ze boom in mum van tijd tegen de vlakte. Ze houden ook graag hun kennis up to door met collega’s te praten. Praten tegen bomen doen ze (meestal) niet. Meer weten over onze boomverzorgers? U mag ze het hemd van het lijf vragen. Vraag een offerte aan en ze nemen contact op!

Bomen kappen

Voordelen van bomen kappen door Schoffelstudent:

 • Gericht op betaalbaarheid

 • Werkt met Studenten & boomverzorgers

 • Klantgericht

 • Sterk in communicatie en afspraken

 • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over bomen kappen door Schoffelstudent:

Prima werk, snel, veilig, deskundige aanpak en netjes opgeruimd. Het was een grote boom welke gekapt moest worden. Ik was ietwat verbaasd hoe professioneel het werd aangepakt.

Hans, Gouda
Geweldige snelle en goede boomchirurg en veilig opgeruimd, van het ontmantelen van 2 bomen.
A. Grootendorst, IJsselstein
Flexibel, oplossingsgericht en scherp geprijsd. Laten de tuin netjes achter.
Mirjam , Rotterdam

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam

Boom laten kappen in Rotterdam?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Boom kappen gemeente Rotterdam

We kappen bomen in gemeente Rotterdam met onze boomverzorgers. Ook in regio Rotterdam staan onze boomverzorgers klaar om bomen te kappen.

Afval opruimen

Je hebt een aantal keuzes wat betreft het groenafval. We kunnen dit voor je afvoeren. Hiervoor rekenen we een bedrag. We kunnen het ook laten liggen zodat je het zelf kunt afvoeren. Ook is het mogelijk om een hakselaar te huren die van het groenafval houtsnippers maakt. Ook hier wordt extra voor gerekend.

Boomstronken verwijderen

Wil je de boom laten kappen of laten rooien? Het verschil is dat onder kappen meestal verstaan wordt dat een stuk van de stronk nog blijft staan. Let hier dus goed op wanneer je met boomverzorgers afspraken maakt over een klus. Het is ook mogelijk om de stronk volledig te laten verwijderen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een stronkenfrees. Deze versnippert de stronk tot onder het maaiveld. Voor een stronkenfrees moet de boom wel goed bereikbaar zijn. Dat is namelijk een machine die niet overal kan komen.

Wanneer kap je een boom

In principe kan een boom in elk seizoen gekapt worden. Als er acuut gevaar is, moet de boom natuurlijk gelijk gekapt worden, maar als het kappen preventief gebeurt, kunt u plannen in welk seizoen dat gebeurt. Hieronder een lijst met de seizoenen en hun voor- en nadelen:

Lente

 • Conditie van de boom is goed te beoordelen aan de hand van bladbezetting

 • Drukke tijd voor hoveniers, dus mogelijk langere wachttijd

 • Verstoring van broedende dieren


Zomer

 • Conditie van de boom is goed te beoordelen aan de hand van bladbezetting

 • Meer groenafval door dichtere bladbezetting

 • Broedseizoen, dus mogelijk broedende vogels in de boom

Herfst

 • Houtrot en schimmel worden goed zichtbaar

 • Geen broedende dieren

 • Veel loszittend blad, dus overal bladeren


Winter

 • Weinig tot geen blad, dus minder groenafval en snellere uitvoering

 • De open plek kan ik het voorjaar goed dicht groeien

 • Door vorst en winterse neerslag is het werk gevaarlijker

Hoe het werkt?

1. Offerte

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

2. Datum

Na akkoord op de offerte plannen we een datum!

3. Uitvoering

Wij voeren het uit op afgesproken moment!

4. Betaling

Achteraf sturen wij een factuur.

5. Genieten

Nu is het tijd om te genieten van de tuin!

Voorbeeldprojecten:

Boom kappen Rotterdam

Een klant uit Rotterdam waar wij al eerder eens een opdracht hadden uitgevoerd belde ons met de vraag of wij een ceder wilden kappen. Toen we aankwamen zagen we meteen waarom de klant bezorgd was om zijn ceder. In de boom zat een grote scheur veroorzaakt door de plakoksel. Daarom werd ons gevraagd of wij deze wilde kappen voordat de boom in zijn geheel dan wel gedeeltelijk naar beneden zou komen. Nadat ze boomverzorger een passende offerte heeft gemaakt en we akkoord hebben gekregen op de offerte zijn wij samen met onze boomverzorger naar Rotterdam gereden en hebben hard gewerkt om de boom veilig te kappen. Binnen een dag is de boom in zijn geheel verwijderd en was het gevaar geweken. De takken mochten wij versnipperen en het hout hebben we klein gezaagd en heeft de klant gehouden om de haard mee te stoken.

Boom kappen Rotterdam
Boom kappen Rotterdam

Moerascipres kappen in Zoetermeer

De klant had een 30 jaar oude moerascipres in de achtertuin staan die simpelweg te groot was geworden. Wij wilden natuurlijk met genoegen helpen, dus op naar Zoetermeer met onze boomverzorger! De grote cipres stond in de achtertuin, aan het water. De tuin was niet al te groot dus hebben we de gekapte en afgezaagde takken en stukken van de stam aan de overkant van het water moeten krijgen. Dit gebeurde natuurlijk op een veilige manier, aan de overkant van het water stond een Schoffelstudent die er voor zorgde dat alles goed verliep. Bent u benieuwd hoe dit er uitziet? Kijk dan naar het filmpje dat onze boomverzorger heeft gemaakt tijdens deze klus!

Paardenkastanje kappen in Utrecht

Deze Paardenkastanje met bloedingsziekte moest helaas het veld ruimen. Samen met onze boomverzorgers en wat zwaarder materieel hebben we dat gedaan.
Het was een flinke dag werk maar uiteindelijk is de klus geklaard. Ook hebben de stam nog mogen frezen zodat deze niet meer in de weg zit voor nieuwe plannen met de ruimte.

Boom kappen Rotterdam

Boom laten kappen in Rotterdam?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Bekijk meer uitgevoerde boomklussen