Boom kappen in Groningen: veilig en snel (kosten + kapvergunning)

 

Wil je een boom kappen in Groningen of een boom laten kappen in Groningen? Onze boomverzorgers pakken deze klus graag voor je op en zorgen dat de boom veilig en snel gekapt wordt.

We kunnen ons voorstellen dat je graag wil weten wie die man is die jouw boom tegen de vlakte werkt. Daarom vertellen we je op deze pagina meer over bomen kappen in Groningen, de kosten daarvan, of je een kapvergunning nodig hebt in Groningen, welke methodes er zijn en hoe wij werken.

Boomverzorger kapt boom

Boom laten kappen in Groningen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Jij hebt een boom. Wij kappen bomen in Groningen.

Om bij het begin te beginnen: jij hebt een boom en woont in Groningen of in de gemeente Groningen. Die boom wil je laten kappen. Waarschijnlijk omdat de boom te groot wordt, overlast geeft of een onveilige situatie veroorzaakt. Allemaal logische redenen. We helpen je er graag mee, zodat jij daarna geen last meer hebt van de boom.

Wij werken met vakkundige boomverzorgers die bomen kappen in Groningen. Deze boomverzorgers moeten wel aan een aantal eisen voldoen. Het belangrijkste is dat ze veilig werken. Hun eigen veilligheid, jouw veiligheid en die van je omgeving staan vooraan. Daarna komt pas snelheid. We verzekeren je dus dat een boom veilig en zo efficiënt mogelijk wordt verwijderd.

Heb ik een kapvergunning nodig in Groningen?

Dit is een goede vraag. Het antwoord is helaas niet zo eenvoudig. Of je voor het kappen van een boom een kapvergunning moet hebben in Groningen is per situatie verschillend.

De gemeente Groningen hanteert zelf de volgende criteria voor het moeten aanvragen van een kapvergunning:

  • Als de stam van de boom een diameter van 20 centimeter of meer heeft, gemeten op 130 centimeter boven de grond
  • Bij het weghalen van bomen of beplanting met een oppervlakte van meer dan 100 m2
  • Bij het verplaatsen van bomen
  • Bij het fors snoeien van bomen
Afvalhout van boom kappen

Verder verplicht de gemeente Groningen om een nieuwe boom te planten als er daarvoor genoeg ruimte is. Lees op de website van de gemeente Groningen alles over het aanvragen van een kapvergunning. Het aanvragen van een kapvergunning kun je digitaal doen, maar ook bij het loket Bouwen en Wonen. De gemeente zal vervolgens binnen 8 weken een beslissing nemen.

Het aanvragen van een kapvergunning is gratis, maar aan de kapvergunning zelf zijn kosten verbonden. Dit bedrag is rond de 60 euro per boom.

Je kunt een boete krijgen voor bomen kappen zonder vergunning in de gemeente Groningen.

Wil je meer lezen over kapvergunningen? Lees dan dit blog en leer wat een kapvergunning inhoudt en waarom deze nodig is.

Voorbeeldproject

Klanten over ons

Prima werk, snel, veilig, deskundige aanpak en netjes opgeruimd. Het was een grote boom welke gekapt moest worden. Ik was ietwat verbaasd hoe professioneel het werd aangepakt.

Hans, Gouda
Geweldige snelle en goede boomchirurg en veilig opgeruimd, van het ontmantelen van 2 bomen.
A. Grootendorst, IJsselstein
Flexibel, oplossingsgericht en scherp geprijsd. Laten de tuin netjes achter.
Mirjam , Rotterdam

Wat kost een boom kappen in Groningen?

Onze boomverzorgers steken er tijd in om de boom te kappen en gebruiken ook materialen. Daar zijn uiteraard kosten aan verbonden. Wat de kosten van een boom kappen precies zijn, valt van afstand niet te zeggen. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte, dikte, soort en bereikbaarheid van de boom. Voor de exacte prijs van een boom kappen kun je dus het beste een gratis en vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Je ontvangt dan een scherpe prijs van een van onze boomverzorgers.

Welke methodes zijn er om mijn boom te kappen?

Hierboven spreken we de hele tijd over een boom kappen. Dit is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere methodes die er zijn om bomen te kappen. Je kunt bijvoorbeeld ook spreken over bomen rooien, bomen omzagen, bomen verwijderen of bomen vellen. Tussen sommige begrippen zitten verschillen. Bij het rooien van een boom wordt bijvoorbeeld ook de boomstronk verwijderd. Een boom vellen gebeurt nauwelijks binnen de bebouwde kom. Hierbij laat de boomverzorger de boom namelijk vallen. Daar is echter veel ruimte voor nodig. In de meeste gevallen wordt de boom echter in verschillende etappes gekapt. De boomverzorger klimt de boom in en met zijn vlijmscherpe gereedschappen haalt hij telkens een stuk van de boom af. Dat wordt gecontroleerd naar beneden vervoerd. Zo gaat hij door tot beneden.

Wat moet ik doen om mijn boom te laten kappen in Groningen?

Wil je graag een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen? Dan ziet het proces er als volgt uit:

Offerte

Vraag een gratis offerte aan en ontvang een passende offerte

Datum

We spreken samen een datum af die jou uitkomt

Uitvoering

Op de afgesproken datum wordt de boom gekapt

Tevreden?

Ben je tevreden? Dan pas gaan we weg.

Factuur

Na enkele dagen ontvang je van ons de factuur

Genieten

Tijd om te genieten van de ruimte

Kunnen jullie ook de boomstronk verwijderen?

Wil je volledig van de boom af zijn? Dan kan je ook de boomstronk laten verwijderen na het kappen van de boom. Het voordeel daarvan is dat je niet meer met de stronk zit. Die kan namelijk nogal in de weg zitten als je nieuwe tuinplannen hebt. Je kan er uiteraard juist ook iets leuks van maken.

Met een stronkenfrees is het mogelijk om de boomstronk tot een stuk onder het maaiveld te verwijderen. De stronk wordt dan versplinterd.

Wat gebeurt er met het afval?

Wat jij wilt. We kunnen het afvoeren. Dat brengt wel wat extra kosten met zich mee. Maar het is ook mogelijk om het te laten liggen. Handig voor als je een open haard hebt bijvoorbeeld. Ook kunnen er houtsnippers van gemaakt worden voor in je tuin.

Wil jij dus je boom laten kappen in Groningen, de gemeente Groningen of provincie Groningen? Neem gerust contact met ons op.

Boom laten kappen in Groningen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Bekijk meer boomklussen