Boom kappen in Amsterdam

Een boom kappen in Amsterdam? Schoffelstudent & Hoveniers biedt vakwerk voor een betaalbare prijs. Samen met onze boomverzorgers nemen we deze zorg voor je weg. Soms wordt een boom te groot voor de tuin of neemt hij teveel licht weg. Een boom kappen of snoeien is dan de beste oplossing. Onze boomverzorger klimt veilig en vakkundig in de boom om de boom te kappen. Ook zorgen we dat al het hout wordt opgeruimd en eventueel wordt afgevoerd. Het hout mag je natuurlijk ook zelf houden. We doen ook allerlei ander hovenierswerk in Amsterdam.

Dit vind je op deze pagina:

  • Over onze boomverzorgers
  • Waarom kap je een boom?
  • Heb je een vergunning nodig?
  • Wanneer kap je een boom?
  • Bomen die wij hebben gekapt

Zo gaan wij te werk

Boom kappen in Amsterdam?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!
Boom kappen in Amsterdam

Over onze boomverzorgers

Onze boomverzorgers in Amsterdam hebben meerdere jaren ervaring in het bomenwerk, zoals bomen kappen en snoeien. Het is hun lust en hun leven en daarom doen ze niet anders! Met hun klimmaterialen gaan ze zo naar boven en zorgen ze dat ze daar ook blijven hangen. Als de situatie daarom vraagt, gebruiken de boomverzorgers soms ook een hoogwerker. Hun kettingzaken zijn vlijmscherp, waardoor ze een boom in mum van tijd tegen de vlakte hebben. Praten tegen bomen doen ze (meestal) niet meer.

Meer weten over onze boomverzorgers? U mag ze het hemd van het lijf vragen.

Waarom kap je een boom?

Een grote boom staat er al decennia of in sommige gevallen zelfs al eeuwen. Hij maakte al heel wat mee en doorstond menig storm en tijdperk. Zonde om zo’n reus te kappen. Maar soms kan het gewoon echt niet anders. Hoe mooi een boom namelijk ook kan zijn, veiligheid staat altijd voorop. Die van u, maar ook van uw omgeving.

Redenen om een boom te kappen, zijn bijvoorbeeld ziekte, overlast of mogelijke schade. In zulke gevallen geldt altijd dat u de boom het beste zo snel mogelijk kan laten kappen. Hoe eerder de boom gekapt wordt, hoe veiliger het is.

Moet je een vergunning voor een boom kappen in Amsterdam?

Moet je eigenlijk een vergunning hebben voor het kappen van uw boom? Dat verschilt per gemeente. De gemeente Amsterdam geeft aan dat je een vergunning nodig hebt bij het kappen van bomen en struiken waarvan de stam op 1,30 meter hoogte een omtrek heeft van 31 centimeter of meer.

De gemeente Amsterdam kijkt bij de beoordeling van de boom onder andere naar de waarde van de boom voor de natuur, voor de cultuur en voor het stadsschoon. Indien je toestemming krijgt om de boom te (laten) kappen, ben je verplicht om een nieuwe boom te plaatsen op dezelfde plek of ergens anders in de stad.

Neem dus altijd contact met de gemeente om meer informatie te krijgen en om deze klus goed uit te laten voeren. Hier vind je meer informatie.

Wanneer kap je een boom?

Elk seizoen is in principe geschikt om een boom te kappen en heeft ook elk seizoen zijn nadelen. Als er geen acuut gevaar is, kan je dus zelf kiezen wanneer je de boom laat kappen. Hieronder vind je een lijst met de seizoenen en hun voor- en nadelen.

Kalender boom kappen Amsterdam

Een berk kappen

Hoe kapt onze boomverzorger een berk? Kijk hier maar verder!

Een nieuwe boom

Hovenier Elbert geeft je tips voor het plaatsen van een nieuwe boom.

Boom kappen in Amsterdam?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Hoe werkt het?

  • Offerte aanvragen: Vraag via onze website een offerte aan. Op basis van foto’s maken we een inschatting. Indien nodig komen we langs voor een kijkafspraak.

  • Datum: Na akkoord op de offerte spreken we samen een datum af om het werk uit te voeren.

  • Uitvoering: Op de afgesproken datum voeren we de werkzaamheden uit.

  • Afronding: Nadat het project naar tevredenheid afgerond is, sturen we per mail de factuur volgens de afspraken.

  • Genieten: We wensen je veel plezier in de tuin!

Meer boomklussen