Boom kappen in Utrecht? Kies voor Schoffelstudent & Hoveniers!

Wil je een boom kappen in Utrecht of een boom laten kappen in Utrecht? Dan zit je hier zeker goed. Wij zijn gespecialiseerd in dit soort klussen. Er komt een boomverzorger langs  die zorgt dat de boom snel en veilig wordt gekapt.

Omdat je waarschijnlijk eerst wat meer informatie wilt over wie jouw boom gaat kappen en hoe de boomverzorger gaat, hebben we deze pagina over bomen kappen in Utrecht geschreven. Je kan op deze pagina  alles vinden wat je moet weten voordat je een boom laat kappen.

Plaatje van Utrecht waar wij tevens ook bomen kappen

Boom  kappen in Utrecht?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Bomen kappen, wij regelen het.

Als je in Utrecht of regio Utrecht woont kun je je boom het best door ons laten kappen. Je wilt de boom waarschijnlijk kappen omdat de boom overlast veroorzaakt, een gevaarlijke situatie geeft of omdat de boom er niet mooi meer uitziet. Wij helpen je daar graag mee.

Wij werken met partner boomverzorgers in Utrecht. Deze hebben de juiste diploma’s en voldoen aan alle veiligheidseisen. Het belangrijkste is uiteraard jouw veiligheid en die omgeving. Wij staan ervoor in dat de boom zo veilig en efficiënt mogelijk wordt verwijderd.

Kapvergunning nodig of niet?

Dat verschilt per situatie in Utrecht. Daar kunnen we je dus geen pasklaar antwoord op geven. Gelukkig geeft de gemeente Utrecht criteria voor het wel of niet nodig hebben van een kapvergunning. Een aantal noemen we hieronder. Wil je meer weten? Kijk dan op de site van de gemeente Utrecht voor informatie over kapvergunningen.

Je hebt een kapvergunning nodig wanneer de dwarsdoorsnede van de stam op 1,30 meter hoogte meer is dan 15 cm én

  • je boom ouder is dan 50 jaar of
  • je perceel een oppervlakte heeft van minder dan 300 m2.
Bomen kappen Utrecht

De gemeente Utrecht verplicht ook om een nieuwe boom te planten als daar de ruimte voor is. Deze nieuwe boom moet dan op dezelfde locatie of vlak daarbij geplant worden binnen 36 maanden. De reden hiervoor is dat de gemeente Utrecht de hoeveelheid groen in stand wil houden. Lukt het echt niet om een boom terug te planten? Dan betaal je een vergoeding en dat geld wordt vervolgens gebruikt om ergens anders in Utrecht bomen of groen te planten.

Let wel op: ga je in Utrecht een boom kappen zonder vergunning en blijkt achteraf dat hier wel een vergunning voor nodig was? Dan kan je rekenen op een boete.

Voorbeeldproject

Klanten over ons

Prima werk, snel, veilig, deskundige aanpak en netjes opgeruimd. Het was een grote boom welke gekapt moest worden. Ik was ietwat verbaasd hoe professioneel het werd aangepakt.

Hans, Gouda
Geweldige snelle en goede boomchirurg en veilig opgeruimd, van het ontmantelen van 2 bomen.
A. Grootendorst, IJsselstein
Flexibel, oplossingsgericht en scherp geprijsd. Laten de tuin netjes achter.
Mirjam , Rotterdam

Wat zijn de kosten voor het kappen van een boom in Utrecht?

Onze boomverzorgers steken tijd in het kappen van een boom en gebruiken materiaal. Daar zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Hoeveel? Dat verschilt per boom. Dat ligt aan de grootte, dikte, soort en bereikbaarheid van de boom. Het slimste is om een vrijblijvende offerte bij ons aan te vragen. Er wordt met de boomverzorger in Utrecht naar de aanvraag gekeken en een scherpe prijs gemaakt.

Welke methodes zijn er?

Bomen kappen is een verzamelnaam voor verschillende dingen. Hieronder valt bomen rooien, bomen omzagen, bomen verwijderen en bomen vellen. Bij het rooien van een boom wordt niet alleen de boom afgezaagd maar ook de boomstronk verwijderd. Bomen vellen is dat de boomverzorger de boom laat vallen. Vanwege ruimtegebrek gebeurt dit zeer zelden in de bebouwde kom. In de meeste gevallen wordt de boom in delen gekapt. De boomverzorger klimt de boom in en haalt steeds een stuk van de boom af. Dat wordt daarna zorgvuldig naar beneden vervoerd. Dat gaat door tot hij beneden is en de boom gecontroleerd gekapt is.

Wat moet ik doen om mijn boom te laten kappen in Utrecht?

Wil je graag een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen? Dan ziet het proces er als volgt uit:

Offerte

Vraag een gratis offerte aan en ontvang een passende offerte

Datum

We spreken samen een datum af die jou uitkomt

Uitvoering

Op de afgesproken datum wordt de boom gekapt

Tevreden?

Ben je tevreden? Dan pas gaan we weg.

Factuur

Na enkele dagen ontvang je van ons de factuur

Genieten

Tijd om te genieten van de ruimte

Kunnen jullie ook de boomstronk verwijderen?

Wil je volledig van de boom af zijn? Dan kan je ook de boomstronk laten verwijderen na het kappen van de boom. Het voordeel daarvan is dat je niet meer met de stronk zit. Die kan namelijk nogal in de weg zitten als je nieuwe tuinplannen hebt. Je kan er uiteraard juist ook iets leuks van maken.

Met een stronkenfrees is het mogelijk om de boomstronk tot een stuk onder het maaiveld te verwijderen. De stronk wordt dan versplinterd.

Wat gebeurt er met het afval?

Dat kan je helemaal zelf bepalen. We kunnen het afvoeren. Dat brengt wel wat extra kosten met zich mee. Maar het is ook mogelijk om het te laten liggen. Als je er zelf nog iets leuks mee kan doen dan is afvoeren uiteraard niet nodig

Voorbeelden van boomklussen

Ceder met plakoksel kappen

Deze ceder had een zogenaamde plakoksel en deze was al een stuk ingescheurd. Het was daardoor niet meer veilig om de boom de laten staan, want er was direct gevaar voor de omgeving. Daarom werd besloten om de boom te kappen. Met behulp van een hoogwerker hebben onze boomverzorgers de boom vakkundig gekapt. Heel jammer van de boom, maar wel de beste keuze, want veiligheid gaat altijd voor. Zowel de veiligheid van het gezin van de klant als de veiligheid van de omgeving.

Boom kappen Utrecht

Conifeer kappen in Utrecht

Deze conifeer in Utrecht nam teveel licht weg en is daarom verwijderd. De boomverzorger klom de boom in en begon in de top te zagen. De takken begeleidde hij telkens naar beneden waar de grondman het hout opruimt. We voerden al het hout ook af, zodat deze klant in Utrecht helemaal van de boom af was. Op de afbeelding zie je het enorme verschil tussen de situatie voor en na.

Boom kappen Utrecht

Boom kappen in gemeente Utrecht

Wil jij  je boom laten kappen in Utrecht, de gemeente Utrecht of provincie Utrecht? Neem gerust contact met ons op.

Boom laten kappen in Utrecht?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Bekijk meer boomklussen