Boom laten kappen? Ook in Den Haag!

Een boom kappen in Den Haag of een boom laten kappen in Den Haag, soms is het nodig. Je boom kan bijvoorbeeld een onveilige situatie veroorzaken, veel bladafval geven of licht wegnemen. Allemaal redenen om je boom te laten kappen. Onze boomverzorgers helpen je graag om je boom in Utrecht veilig en efficiënt te kappen.

Gespecialiseerde boomverzorgers in Den Haag

Op het gebied van bomen kappen werkt Schoffelstudent & Hoveniers nauw samen met gespecialiseerde boomverzorgers. De boomverzorgers weten als geen ander hoe je een boom effectief met de grond gelijk moet maken. Daarnaast werken ze razendsnel en kennen ze de risico’s van het vak. Een boom verwijderen brengt namelijk de nodige risico’s met zich mee. De zware takken moeten vakkundig naar beneden worden gebracht en mogen beslist niets beschadigen. De veiligheid van de boomverzorger, van jou en van de omgeving staan altijd voorop.

Binnenhof Den Haag waar wij tevens ook bomen kappen

Boom laten kappen in Den Haag?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Heb ik een kapvergunning nodig in Den Haag?

Dit is een goede vraag. Het antwoord is helaas niet zo eenvoudig. Of je voor het kappen van een boom een kapvergunning moet hebben in Den Haag is per situatie verschillend. Hieronder noemen we de criteria die de gemeente Den Haag stelt. De stamomtrek wordt gemeten op 1,30 meter hoogte. Wil je meer weten? Lees dan de pagina van de gemeente Den Haag over kapvergunningen.

  • Is je achtertuin kleiner dan 50 m2? Dan is een vergunning verplicht bij een stamomtrek van meer dan 90 cm, mits de boom niet zichtbaar is vanaf de openbare weg. Is de boom wel zichtbaar? Dan is een kapvergunning verplicht bij een stamomtrek van meer dan 30 cm.
  • Is je achtertuin groter dan 5om m2? Dan is een kapvergunning verplicht vanaf een stamomtrek van 30 cm.
  • In andere gevallen wordt ook de grens van een stamomtrek van 30 cm aangehouden voor een kapvergunning.

Let op: er zijn nog enkele andere voorwaarden die de gemeente Den Haag stelt. Hiervoor verwijzen we je dus naar de website van je gemeente. Houd er ook rekening mee dat dit proces een paar maanden kan duren. Mocht je een boom kappen zonder vergunning en blijkt achteraf dat je die toch nodig had? Dan kan je rekenen op een boete.

boomverzorger die boom kapt

Voorbeeldproject

Klanten over ons

Prima werk, snel, veilig, deskundige aanpak en netjes opgeruimd. Het was een grote boom welke gekapt moest worden. Ik was ietwat verbaasd hoe professioneel het werd aangepakt.

Hans, Gouda
Geweldige snelle en goede boomchirurg en veilig opgeruimd, van het ontmantelen van 2 bomen.
A. Grootendorst, IJsselstein
Flexibel, oplossingsgericht en scherp geprijsd. Laten de tuin netjes achter.
Mirjam , Rotterdam

Wat kost het om een boom te laten kappen in Den Haag?

Het is best moeilijk om daar vooraf iets over te zeggen. Het is namelijk volledig afhankelijk van de soort boom, de bereikbaarheid van de boom, de grootte, standplaats en nog meer factoren. Voor de precieze prijs kun je het best een gratis en vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Onze boomverzorger in Den Haag rekent dan de exacte prijs voor je uit.

Wat moet ik doen om mijn boom te laten kappen in Den Haag?

Wil je graag een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen? Dan ziet het proces er als volgt uit:

Offerte

Vraag een gratis offerte aan en ontvang een passende offerte

Datum

We spreken samen een datum af die jou uitkomt

Uitvoering

Op de afgesproken datum wordt de boom gekapt

Tevreden?

Ben je tevreden? Dan pas gaan we weg.

Factuur

Na enkele dagen ontvang je van ons de factuur

Genieten

Tijd om te genieten van de ruimte

Kunnen jullie ook de boomstronk verwijderen?

Wil je heel je boom weg hebben? Dan kan je ook de boomstronk laten verwijderen na het kappen van de boom. Het voordeel daarvan is dat je niet meer met de stronk zit. Die kan namelijk nogal in de weg zitten als je nieuwe tuinplannen hebt.

Met een stronkenfrees is het mogelijk om de boomstronk tot een stuk onder het maaiveld te verwijderen. De stronk wordt dan versplinterd.

Wat gebeurt er met het afval?

Wanneer de boom gekapt is, mag je zelf bepalen wat er verder met het hout gebeurt. Het is immers nog steeds jouw boom! Je kunt ervoor kiezen de takken te laten versnipperen. Dit kun je dan gebruiken voor bijvoorbeeld een tuinpad. Ook kunnen er blokken van gezaagd worden voor in de open haard! Als je hem liever helemaal ziet verdwijnen, voeren wij het groenafval gewoon netjes af.

Wil jij dus je boom laten kappen in Den Haag, de gemeente Den Haag of provincie Den Haag? Neem gerust contact met ons op.

Boom laten kappen in Den Haag?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Bekijk meer boomklussen