Bemesting in het najaar

De tuin bemesten in het najaar lijkt misschien vreemd omdat de planten in rust gaan verkeren. Een deel van de vaste planten en heesters maken in de zomer en herfst knoppen aan voor het volgende jaar. Zowel blad- als bloemknoppen worden aangemaakt. De aanwezigheid van fosfor is belangrijk bij deze aanleg.

Wanneer wel en wanneer niet bemesten?

Als je heel het jaar door de tuin goed bemest zitten er nog voldoende voedingsmiddelen in de bodem en is najaarsbemesting niet nodig.  Als dat niet het geval is dan kan het zinvol zijn om toch nog te bemesten.

Wat en hoeveel?

Als u wilt bemesten voor de winter dan moet u wel de juist meststoffen gebruiken. Organische meststoffen hebben altijd de voorkeur omdat deze de voeding geleidelijker aanbieden. Het is goed om de voorgeschreven hoeveelheden te hanteren. De planten hebben een beperkt opnamevermogen en de rest zal wegspoelen en de rest van de bodem vervuilen.

Er zijn gelukkig fabrikanten die het ons makkelijker maken en specifieke producten aanbieden die de juiste mix van voedingsstoffen bevatten.  De hoeveelheden van de hoofdbestanddelen staan op de verpakking als nummers. De samenstelling verschilt per merk. Maar in het najaar gaat het om: weinig stikstof, matig fosfor en de nadruk op kalium. Uiteraard kunt u de producten ook bij ons kopen! Neem dan contact op met ons!

Bemesten in het najaar

De tuin bemesten?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Waarom Schoffelstudent?

  • Gericht op betaalbaarheid

  • Werkt met Studenten & Hoveniers

  • Klantgericht

  • Sterk in communicatie en afspraken

  • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam