Project omschrijving

Verwijderen van coniferen haag? Zo pak je het aan!

Het verwijderen van coniferen is een klus die wij als hoveniersbedrijf regelmatig uitvoeren. Wij werken voor het verwijderen van grotere coniferen met kettingzaag en soms nog een graafmachine om de klus goed en efficiënt uit te voeren. Ook voeren wij de coniferen af met de aanhanger of door een container te plaatsen.

Zelf coniferen verwijderen? Zo pak je het aan! Het verwijderen van de coniferen is een klus die ook zelf kan worden gedaan. Onderschat het alleen niet, want coniferen kunnen zich flink wortelen en dat maakt de klus zwaar. Daarnaast maken professionele gereedschappen de klus een stuk lichter en daarmee ook sneller te doen. We beschrijven de klus in de onderstaande stappen.

Verwijderen van coniferen haag

Coniferen laten verwijderen?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

De 4 stappen voor het verwijderen van coniferen

 1. Voorbereiding
  Bedenk vooraf hoe je het gaat aanpakken, welke gereedschappen je gaat gebruiken en hoe je coniferen gaat afvoeren
 2. Zaag de coniferen op 1,5 meter
  Het werkt een stuk makkelijker door de coniferen eerst kaal te maken. Zaag ze op 1,5 meter af zodat je nog wel hefboom hebt om wrikken als je de kluit eruit gaat graven
 3. Uitgraven van de coniferen
  Graaf ruim om de coniferen heen, als je te dicht op de planten graaft dan stuit je al snel op de wortels. Begin aan één kant van de haag en haal de eerste eruit. Krijg je hem niet helemaal uitgegraven? Hak dan eventuele dikke wortels weg met een bijl. Doe dit niet met een zaag want er zit vaak zand of aarde aan de wortels en dan is de zaag binnen de mum van tijd bot. Als je de eerste conifeer hebt gedaan kun je vanaf de zijkant werken en zo aan de volgende beginnen. Meestal helpt het dat er ruimte vrij komt aan de zijkant en kun je met de hefboom de volgende bomen makkelijker eruit krijgen.
 4. Opruimen en afvoeren
  Als je alle coniferen eruit hebt gekregen kun je gaan opruimen. De coniferen in de container, aanhanger of bus en weg ermee. De boel nog even netjes aanvegen of aanblazen met een bladblazer.

Het laten verwijderen van coniferen

Wij hebben een klant geholpen met het verwijderen van de coniferen haag. Onze hoveniers en studenten hebben ervaring met het verwijderen van coniferen en hebben deze klus succesvol uitgevoerd. De coniferen waren te groot geworden voor de tuin en de klant had plannen om de tuin anders in te delen. Wij hebben de coniferen uitgegraven en vervolgens afgevoerd. We hebben de tuin na afloop netjes aangeharkt, zodat ook het kleine afval weg was.

Coniferen laten verwijderen?

Al meer dan 5000 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.3 van klanten.  

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Waarom Schoffelstudent & Hoveniers?

 • Gericht op betaalbaarheid

 • Werkt met Studenten & Hoveniers

 • Klantgericht

 • Sterk in communicatie en afspraken

 • We maken graag klanten blij 🙂

Klanten over Schoffelstudent:

Karweien en klusjes worden conform afspraak geklaard. Geen verrassingen, ook niet bij de afrekening.

R. Faas, Alphen aan den Rijn

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

H. Dongelmans, Rotterdam

Schoffelstudent is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Visser en Wijtman Architecten, Waddinxveen

Het onderhoud wordt telkens goed uitgevoerd, zeker een aanrader!

Erik, Rotterdam