Project omschrijving

Tuinaanleg in Gouda

In Gouda mochten we weer een leuke tuin aanleggen. De tuinontwerper heeft het plan bedacht en wij voerden het werk uit. Aan de hand van het tuinontwerp hebben we de offerte gemaakt. Dat betekent, aan de bak!

Voorbereiding

We begonnen natuurlijk met het leeghalen van de tuin en het afvoeren van al het tuinafval en de tegels. Nadat de tuin leeg was kon het echte werk beginnen. We hebben vervolgens 15 kuub zand en 9 kuub grond geleverd en de tuin daarmee opgehoogd.

Tempex blokken

Hoewel het niet te zien is in de tuin, zijn tempex platen toch heel handig voor de tuin. Onder het terras hebben we dan ook tempex platen ingegraven om te voorkomen dat zand wegspoelt onder het huis en om verzakken tegen te gaan.

Slingerpad

Een leuk element in deze tuin is het slingerpad met het klassieke witte boerengrind. Er zijn flexibele strips gebruikt om de vorm te kunnen maken. Onder het grind hebben wij natuurlijk worteldoek geplaatst. Het voordeel van een worteldoek (ook wel een anti-worteldoek genoemd) is dat het wel water doorlaat maar geen licht en wortelgroei.

Beplanting

De mooie rondingen die in het pad zitten zorgen automatisch ook voor mooie ronde lijnen in de borders. Deze zijn goed gevuld met nieuwe planten.

Oprit

De oprit hebben we bestraat met klinkers en 40×60 tegels voor de auto, dus kan de auto er opstaan zonder dat er snel spoorvorming ontstaat. De materialen hiervoor zijn hergebruikt, want het is zonde om weg te gooien wat nog te gebruiken is.

Voor:

Na:

Voor:

Na:

Na:

Wil je meer zien van deze klus? Want wij zijn met de camera de tuin in gegaan om vast te leggen hoe de tuin er uitziet voor en na het werk van Schoffelstudent. Bekijk de video om meer te zien!

Interesse in betaalbaar hovenierswerk?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8.5+ van klanten!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!