Aanleg van luxe en exclusieve tuinen. [Tips & inspiratie]

Alles te weten komen over de aanleg van luxe en exclusieve tuinen? Wij zetten op deze pagina alles op een rij. Of het nou gaat om een tuinontwerp voor je droomtuin of het vinden van een exclusieve hovenier die aanleg van luxe tuinen verzorgt.

Dit kom je te weten over luxe, exclusieve tuinen

  • Wat is een luxe of exclusieve tuin?
  • Hoe realiseer je een luxe tuin?
  • Tuinontwerp van een luxe tuin
  • Tuinaanleg van een luxe tuin
  • Keuze tussen exclusieve hoveniers
  • Voorbeelden van exclusieve tuinen
Luxe, exclusieve tuin

Wat is een luxe of exclusieve tuin?

Iedereen wil natuurlijk een mooie tuin. Maar wat is nou het verschil tussen een mooie tuin en een exclusieve tuin? Een stadstuin van 60m2 kan net zo goed exclusief zijn als een tuin van honderden vierkante meters. De grootte is hierin niet bepalend maar bij grotere tuinen zien het wel vaker dat er exclusieve tuinen worden aangelegd. Dat is ook weer logisch want bij grotere en luxere huizen zitten vaak ook grotere tuinen en is er meer budget voor een exclusieve tuin. In exclusieve tuinen worden niet alleen luxere materialen gebruikt zoals cortenstaal, keramiek en hardhout. In luxe tuinen zien we ook meer elementen als zwemvijvers, zwembaden, veranda’s, hot tubs, sauna’s en ornamenten terug. Welke elementen worden gebruikt, is geheel afhankelijk van de eigenaar aangezien het zijn of haar droomtuin moet zijn.

Maar hoe realiseer je een luxe tuin? Dat lees je in de volgende paragraaf.

Hulp nodig bij het aanleggen van een luxe tuin?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8,5+ van klanten!

Hoe realiseer je een luxe tuin?

Heb je al enig idee hoe jouw droomtuin eruit ziet? Wat mag er absoluut niet ontbreken? Het is goed om te bedenken welke functionaliteiten de tuin moet hebben. Zelf op zoek gaan naar tuininspiratie is daarom ook een goed idee. Bekijk zeker even onze voorbeeldtuinen want daar staan ook prachtige exclusieve tuinen tussen. Op basis van je inspiratie kun je een moodboard maken; fysiek of op bijvoorbeeld Pinterest. Meer hierover lees je op onze pagina: nieuwe tuin inspiratie. Voor een exclusieve tuin schakelen de meeste mensen toch wel een tuinontwerper in. Want als je een unieke tuin wilt realiseren is een tuinontwerper een absolute must. Waarom? Dat lees je hierna.

Luxe, exclusieve tuin

Tuinontwerp van een luxe tuin

Je kunt zelf een tuinontwerp maken maar als je echt een exclusieve tuin wilt realiseren, is daar wel iets meer voor nodig. Een tuinontwerper heeft ervaring, kennis en creativiteit om je tuinplan van “prima” naar “fantastisch” te trekken. Een goede tuinontwerper zal met een tuinontwerp komen dat je verwachtingen overtreft. Het tuinontwerpproces begint bij een inventarisatie van jouw wensen en de huidige situatie. De tuinontwerper gaat vervolgens een eerste ontwerp maken. Indien gewenst werkt de tuinontwerper verschillende opties uit. Na feedback op het ontwerp levert de tuinontwerper een definitieve versie op samen met het bestek. Op het bestek staan alle benodigde materialen volgens het ontwerp. Wil je een tuin laten ontwerpen? Vraag via ons een vrijblijvende offerte aan voor je exclusieve tuin. Onze tuinontwerpers hebben al honderden exclusieve tuinen ontworpen.

Als je tuinontwerp af is, is het tijd voor de aanleg van de exclusieve tuin.

Tuinaanleg van een luxe tuin

Een exclusieve tuin aanleggen wil je niet laten doen door de gemiddelde hovenier. Het gaat vaak om projecten die veel plan- en regelwerk eisen en niet elke hovenier heeft daar de juiste ervaring en kennis voor. Ook gaat het vaak om serieuze bedragen en dan wil je wel een bedrijf dat de afspraken nakomt en goed werk levert. Wij kennen ook onze grenzen en werken daarom samen met exclusieve hoveniers die gespecialiseerd zijn in het realiseren van grote en luxe tuinen. Wij voeren het niet zelf uit, maar je kunt wel via ons een offerte aanvragen bij een exclusieve hovenier. Wel zo makkelijk. Het staat je natuurlijk helemaal vrij om wel of niet in zee te gaan met onze partner.

Keuze tussen exclusieve hoveniers

Een keuze maken uit de offertes van exclusieve hoveniers. Hoe doe je dat nou?

Zoek enkele hoveniers op via Google. Bekijk een aantal projecten die het bedrijf heeft gedaan. Daardoor krijg je meestal een goed beeld van de kundigheid van de hovenier. Lees ook wat reviews van klanten van de hovenier. Dan weet je namelijk hoe klanten de hovenier ervaren hebben. Dat is toch het belangrijkste. In het geval dat dit niet mogelijk is, kan je ook de hovenier bellen of mailen met je vragen. Vraag 3-4 offertes aan. Deze vergelijk je op:

  1. Compleetheid: Is alles gespecificeerd?
  2. Prijs: Komt het overeen met je budget? Ligt het in lijn met de andere bedrijven?
  3. Klanttevredenheid score: Hoe beoordelen klanten het bedrijf?
  4. Totaalbeeld van het bedrijf: Wat is je gevoel en wat zijn je eerdere bevindingen?

Luxe tuinonderhoud

Je hebt een exclusieve tuin laten realiseren en wilt nu een specialist het tuinonderhoud laten doen? Na de tuinaanleg kun je de prachtige tuin ook laten onderhouden door hetzelfde bedrijf. Meestal kan het bedrijf wel een mooie totaalprijs maken. Wij vinden dat tuinonderhoud weer een vak apart is en daarom zetten wij voor onderhoud specialisten in. Vraag vrijblijvend meer informatie aan over het onderhoud aan jouw tuin.

Voorbeelden van exclusieve tuinen

Voorbeeld van een luxe tuin

Voorbeeld exclusieve tuin: wellness tuin

Een goed voorbeeld van een luxe tuin is natuurlijk een wellness tuin. Heerlijk genieten van een sauna en jacuzzi in eigen tuin. In deze tuin in Rotterdam gebruikten we ook materialen, kleuren en beplanting die goed passen bij de wellness sfeer. Er staan bijvoorbeeld lange siergrassen die een rustgevend geritsel geven als de wind er doorheen waait. Ook zijn er mooie accenten te vinden van Douglas hout en cortenstaal.

Lees hier meer over deze tuin. (inclusief video)

Voorbeeld exclusieve tuin: tuin met veel houtbouw

Het exclusieve aspect komt in deze tuin tot uiting in een aantal elementen: een vijver, het caribian split grind met mooie geel- en roodtinten en natuurlijk de grote hoeveelheid houtbouw. In totaal wel 420 meter aan hardhouten planken. Het Bilinga hout is ontzettend duurzaam. In combinatie met het strakke gazon krijgt deze tuin een luxe, statige uitstraling.

Lees hier meer over deze tuin. (inclusief video)

Voorbeeld van een exclusieve tuin
Voorbeeld van een luxe tuin

Voorbeeld exclusieve tuin: moderne tuin gebaseerd op een 3D-tuinontwerp

Voor deze tuin maakte onze tuinontwerper een 3D-tuinontwerp. Hierdoor kon de klant al voor de aanleg virtueel door de tuin heen lopen en zien hoe het zou worden. Exclusieve onderdelen in deze tuin zijn de grote overkapping met daaronder een fiberon vlonder (mix van hout en kunststof), het houten hek met lagergelegen zitje, de verlichte fruitbomen en gecoate tegels.

Lees hier meer over deze tuin.

Hulp nodig bij het aanleggen van een exclusieve tuin?

Al meer dan 5500 klussen uitgevoerd en gemiddeld een 8,5+ van klanten!